Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
:176,19 zł
Okatsune 207 to wytrzymałe, ale lekkie (120 g) nożyce do przerzedzania. Spiczaste, ostre jak brzytwa ostrza o grubości 3,3 mm są wystarczająco mocne, aby ciąć małe gałęzie, a jednocześnie wystarczająco cienkie, aby wnikać w głąb krzewu. Pozwala to po prostu wykonać czyste cięcie w najtrudniej dostępnych miejscach, bez uszkadzania okolicznych łodyg. Te nożyce są również idealne do wszelkich prac konserwacyjnych na bonsai, takich jak przycinanie świec, stylowe i pielęgnacyjne. Ponadto nożyce te są wyjątkowo odpowiednie do cięcia kwiatów ze względu na ostre jak brzytwa i spiczaste ostrza. Te wszechstronne nożyce można najlepiej umieścić pomiędzy sekatorami do przycinania kategorii i sekatorami do przerzedzania. Nożyce do przerzedzania Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii.
Okatsune 207 NOZYCZKI BONSAI
176,19 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
:176,19 zł
Okatsune 207 to wytrzymałe, ale lekkie (120 g) nożyce do przerzedzania. Spiczaste, ostre jak brzytwa ostrza o grubości 3,3 mm są wystarczająco mocne, aby ciąć małe gałęzie, a jednocześnie wystarczająco cienkie, aby wnikać w głąb krzewu. Pozwala to po prostu wykonać czyste cięcie w najtrudniej dostępnych miejscach, bez uszkadzania okolicznych łodyg. Te nożyce są również idealne do wszelkich prac konserwacyjnych na bonsai, takich jak przycinanie świec, stylowe i pielęgnacyjne. Ponadto nożyce te są wyjątkowo odpowiednie do cięcia kwiatów ze względu na ostre jak brzytwa i spiczaste ostrza. Te wszechstronne nożyce można najlepiej umieścić pomiędzy sekatorami do przycinania kategorii i sekatorami do przerzedzania. Nożyce do przerzedzania Okatsune są niekwestionowanym numerem 1 w Japonii.
Okatsune 207 to czysta esencja nożyc do przerzedzania:
- Ultra lekki, a jednocześnie wyjątkowo wytrzymały
Ostrza tych japońskich nożyc do bonsai (bonsai Basami) są wyjątkowo kute z najlepszej stali IZUMO YASUGI i mają bardzo wysoką twardość Rockwella od 60 do 61. Dlatego ostrza pozostają ostre przez długi czas i konsekwentnie zapewniają czystość i czystość. precyzyjne cięcie w drewnie, bez większego wysiłku. Co więcej, Okatsune łączy twardość ze szczególną elastycznością, dzięki czemu ostrze tnące jest zawsze ustawione w jednej linii z przeciwostrzem, nawet po intensywnym użytkowaniu.
Ostrze zostało oszlifowane pod dwoma kątami, dzięki czemu gładko przetnie drewno i nie uszkodzi niepotrzebnie rośliny. Dzięki unikalnemu kształtowi ostrza typu hollow ground sok spływa z ostrza, a ostrza nie rozpadają się. Sprężyna w kształcie litery V zapewnia równomierne rozłożenie obciążenia tnącego na całej długości sprężyny, zapewniając łagodne zamykanie.
Konserwacja
Nożyce są zbudowane z kilku elementów, dzięki czemu nie wymagają konserwacji. Zaleca się czyszczenie ostrzy po każdym użyciu. Po oczyszczeniu dobrze jest naoliwić nożyce i przechowywać je w stanie wolnym od wilgoci przy zamkniętych ostrzach tnących. Jeśli zauważysz, że nożyce tną gorzej, możesz je zmielić za pomocą osełki Okatsune (Okatsune 412).
Okatsune 221 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 52 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Okatsune 203 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 55 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Nożyczki Ikebana Okatsune 215-S: Styl Ikenobo – mały model – stal nierdzewna
Okatsune 215-S to idealnie wyważone nożyczki Ikebana ze stali nierdzewnej zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie ostrza są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby można było pracować na zamówienie. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii.
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 145 gr
Ikebana: styl Ikenobo - stal nierdzewna
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)
Nożyczki Bonsai Okatsune 200: długie ostrze i ochronny korek
Okatsune 200 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 75 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!
Nożyczki do Bonsai, Niwaki - ostrze kute ze stali IZUMO-YASUGI.
Okatsune 213 to idealnie wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Sogetsu w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 160g
Ikebana: styl Sogetsu
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)
Nożyczki Ikebana Okatsune 209: Styl Ikenobo – duży model
Okatsune 209 to idealnie wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 180 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 180g
Ikebana: duży model w stylu Ikenobo
Twardość ostrza: 60 – 61 HRD (w skali C Rockwell Hardness)
Nożyczki Ikebana Okatsune 215: Styl Ikenobo – mały model
Okatsune 215 to doskonale wyważone nożyczki Ikebana zaprojektowane w stylu Ikenobo w japońskiej aranżacji kwiatowej. Krótkie, szerokie noże są wystarczająco mocne, aby po prostu przecinać grube gałęzie, a jednocześnie wystarczająco dokładne, aby wykonywać indywidualne prace. Dzięki dodatkowemu wycięciu w dolnej części ostrza możesz łatwo przecinać druty. Nożyczki Okatsune Ikebana to niekwestionowany numer 1 w Japonii. Dowiedz się dlaczego!
Całkowita długość: 167 mm
Długość ostrza: 42 mm
Waga: 145g
Ikebana: styl Ikenobo - mała modelka
Twardość ostrza: 60 – 61 HRC (skala Rockwell Hardnes C)
Nożyczki Bonsai Okatsune 201: średnie ostrze i ochronny korek
Okatsune 201 to tradycyjne japońskie nożyczki do bonsai odpowiednie do bardzo dokładnego formowania i pielęgnacji bonsai. Te nożyczki są również idealne do topiary bukszpanu i sosny w japońskim ogrodzie. Zaostrzone, niezwykle cienkie ostrza 55 mm zapewniają, że można wniknąć głęboko w krzak, aby przeciąć miękkie części, takie jak gałązki i liście. Nożyczki nie nadają się do cięcia małych gałęzi, do tego lepiej można użyć nożyc do bonsai Okatsune 207. Nożyczki i nożyce do bonsai Okatsune to niekwestionowany numer 1 w Japonii, kraju, z którego narodziło się bonsai. Dowiedz się dlaczego!