refraktometr-53000-c-1

Refraktometr 53000 C


353,24 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni : 330,00 zł

Refraktometr służy do pomiaru w % zawartości cukru w owocach, warzywach, w sokach, w winie i innych artykułach spożywczych.  Posiada wbudowany system automatycznej kompensacji temperatury w zakresie 10 do 20 °C.

Zakres pomiaru 0,0-32 % Brix.

Minimalna podziałka 0,1% Brix.

Minimalna dokładność  ± 0,2%.

Zastosowanie w sadownictwie i przemyśle przetwórczym.

Ilość

  • refraktometr-53000-c-1
  • Refraktometr 53000 C

    353,24 zł
    Brutto
    Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni : 330,00 zł
  • Refraktometr do wina, miodu, soków owocowych i owocowych oraz alkoholu

    Refraktometry to precyzyjne przyrządy optyczne do pomiaru substancji rozpuszczonych w roztworze wodnym. Działają zgodnie z zasadą (innego) załamania światła w cieczach: jeśli światło jest przepuszczane przez ciecz, kąt załamania pojawia się na skali, a tym samym pokazuje liczbę rozpuszczonych ciał stałych w cieczy.

    Łatwy w użyciu: kropla próbki materiału jest umieszczana na pryzmacie, a wynik jest natychmiast odczytywany na skali. Urządzenia można bardzo łatwo kalibrować. Ostrość wzroku można regulować. Refraktometry (ATC) posiadają kompensację temperatury do 20°C.

    W przemyśle winiarskim, owocowym i owocowym służy do określania zawartości  zawartości cukru. Może być również stosowany do określania stopnia dojrzałości owoców (pomidory, melony, kiwi itp.). Dzięki niemu można wypowiadać się na temat zawartości wody i cukru w ​​miodzie.

    REF-0001
    8 Przedmioty

    Specyficzne kody

    Opinie

    Na razie nie dodano żadnej recenzji.

    Napisz swoją opinię

    Refraktometr 53000 C

    Refraktometr służy do pomiaru w % zawartości cukru w owocach, warzywach, w sokach, w winie i innych artykułach spożywczych.  Posiada wbudowany system automatycznej kompensacji temperatury w zakresie 10 do 20 °C.

    Zakres pomiaru 0,0-32 % Brix.

    Minimalna podziałka 0,1% Brix.

    Minimalna dokładność  ± 0,2%.

    Zastosowanie w sadownictwie i przemyśle przetwórczym.

    Napisz swoją opinię